Защо православната традиция не може да породи феномена „Ден на влюбените”



viara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество” 

В деня, когато и православни, и католици почитат Успение на св. Кирил Славянобългарски, ще се върнем към последните дни на великия мисионер и просветител и ще посетим гроба му в Рим. А след това ще дискутираме  комерсиалния и духовния празник или защо мнозина честват 14 февруари като Ден на влюбените или Празник на виното, но малцина го свързват със създателя на първата славянобългарска азбука. Наши събеседници са богословът и публицист Явор Дачков и журналистът от в-к „Труд” Владислав Апостолов.

Вашите въпроси по тази тема очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551 след 17.20 ч. – ако искате да получите отговор, моля звънете ни своевременно, а не след приключването на разговора.

В същия брой очаквайте:

– Строг пост за Божията милост при едно съдебно дело или как Пловдивският митрополит Николай използва вярата като духовно оръжие в борбата за собствеността върху манастирския комплекс „Св. св. Кирик и Юлита”.

– „Мюсюлмани срещу мюсюлмани” – аналитичен разговор с проф. Владимир Чуков за призивите към унищожение на т.нар. „Ислямска държава” от най-авторитетните мюсюлмански богослови в света.

Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме точно в 17.00 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...