Защо профилът на духовника-правозащитник у нас е трудно постижим



Тази събота във „Вяра и общество” ще видите:

За уникалния местен празник „Златната ябълка” и за „Богородичните коланчета”, които помагат на бездетни – разговор с д-р Вихра Баева от Института по етнология и фолклористика (БАН) по повод новата й книга „Нишката на живота. Между коланчето за рожба и Богородичния пояс”. Пасторът президент – примерът на съвременна Германия и традициите на християнска Европа. „Вярата и политиката” – възможната реторика и невъзможният диалог. Разговор на Горан Благоев с известния наш специалист по християнска философия професор Георги Каприев и неговата гледна точка защо в нашата действителност е почти невъзможен профилът на духовника правозащитник и как БПЦ е била превърната в послушен политически инструмент.

„Вярвай в Бога, обичай България” – девизът върху знамето на Софийската семинария, който осмисля духовния избор на семинаристите. Репортаж на Виктория Христова.

Благотворителна инициатива на Малтийския орден у нас. Репортаж на Благой Цицелков.

Свещеник Василий Сарян за подвига на преподобна Мария Египетска и за покаянието на съвременния християнин.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Повторението на този брой е в петък (6 април) от 14.45 часа. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (1април) от 8.45 с повторение във вторник (3 април) от 13.30 часа. Можете  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg. Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота. 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...