Защо Църквата е недоволна от новия законопроект за образованието



Тази събота във „Вяра и общество ще видите:

Отново за религиозното образование, този път в светлината на новия Законопроект за образованието – за възможността изучаването на религия да остане свободно избираем предмет, каквато е досегашната практика, и за опасността в училище да се прокраднат медитативни практики и духовни учения, които нямат нищо общо с традиционните религии. В студиото – дискусия с Катя Чалъкова, член на Комисията по образование към НС, и иконом Василий Сарян, член на Културно-образователния отдел към Светия Синод.

За любовта към децата и предизвикателството да се изправим пред тях и откровено да говорим за Бог. Пламен Сивов от фондация „Покров Богородичен” представя книгата „Разговори с децата“ на монахиня Магдалина – необикновената православна авторка от Великобритания, която е родена като англиканка, но приема източното християнство и живее в манастир.

Представата на древните хора за божественото и света около тях – една необикновено среща с античното стъкло, изпълнена с много феерия, светлина и цветове в Антична галерия „Трак Арт“ – Пловдив.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (20 май) от 11.00 ч , с повторения – вторник (22 май) от 13.35 часа и събота ( 26 май) от 6.30 часа. Можете да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg. Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота. 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...