За книгата „Светилници на Православието”


Източник: religiabg.com

"Светилници на Православието” е не само книга за четене, поука и назидание, но може да бъде настолна книга за всички нас, които сме облечени в расо и вървим по пътя на Спасението…

При голям интерес бе представена авторската книга на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан „Светилници на Православието”. Представянето се състоя на 8 декември 2005 в Руския културно-информационен център.

Премиерата на книгата удостоиха с присъствието си Врачански митрополит Калиник, Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, Американски, Канадски и Австралийски митрополит Йосиф, Русенският митрополит Неофит, Ловчански митрополит Гавриил.

"Светилници на Православието” е не само книга за четене, поука и назидание, но може да бъде настолна книга за всички нас, които сме облечени в расо и вървим по пътя на Спасението", заяви в приветствието си Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф.

Негово Високопреосвещенство митрополит Неофит пожела на автора здраве и творческо вдъхновение за нови трудове. Той обяви, че патриарх Максим по телефона е изпратил своето благословение по повод представянето.

Гости на представянето бяха още ректорът на Софийската Духовна Семинария архимандрит Сионий и протойерей Александър Карягин, представител на Руското подворие в София.

Академичната общност бе представена от професор Георги Бакалов, заместник-ректор на Софийския университет; доц.д-р Емил Трайчев, Декан на Богословски факултет. Присъстваха министри, политици и общественици: министърът на правосъдието проф. Георги Петканов; Михаил Миков, председател на ПГ на Коалиция за България; проф. дин Андрей Пантев, депутат от ПГ на Коалиция за България; проф. Иван Славов; представители на посолството на Руската Федерация у нас.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...