За християнско семейство рецепти няма



В навечерието на 21 ноември „Вяра и общество” ви среща с едно съвременно многодетно семейство

В този брой „ВЯРА И ОБЩЕСТВО” ще влезе в дома на семейство Кьосеви от София, което споделя опита как може да се живее в мир и разбирателство, възпитавайки децата си в християнски дух и зачитайки християнските добродетели , без да са материално презадоволени и същевременно духовно ограбени.

Ще разлистим страниците на една книга от 1928 година – „Кризата в българското училище”. Неин автор е архимандрит Борис – по-късно Неврокопски митрополит. И ако написаното тогава все още звучи актуално, авторът няма вина за това. Ето защо нашият екип реши да изпрати по едно копие от нея до просветния министърът и неговите заместници, както и до председателя на парламентарната комисия по образованието – с надеждата, че ще им помогне в предстоящите дискусии дали да се въведе или не изучаването на религия като редовен предмет в нашите училища.

Ще има минути за премиера на българска книга. В разговор с Венета Дякова ще ви запознаем с Антология на християнската проза (1900-1944). В нея издателство „Омофор” е събрало произведения на 16 български писатели, намерили вдъхновение в ценностите на християнството в началото на ХХ век.

Накрая ще разкажем за римския ветеран Дасий Доростолски, когото църквата ни почита на 20 ноември и за една изложба, пожънала невероятен успех в Москва, която от тази седмица вече може да видите в криптата на храм-паметника „Свети Александър Невски” – „Православни манастири и славянски дух”.
Тази събота (20 ноември) „Вяра и общество” се излъчва по БНТ 1 от 10.30 ч., с повторение – сутринта на 22 ноември от 1.50 ч. Излъчването по БНТ САТ е в неделя (21 ноември) от 10.10 ч., с повторение – от 6.15 ч. сутринта на 22 ноември.

От събота (20 ноември) на обяд може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История"

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...