Игуменът на Гложенския манастир го подпали



Игуменът на Гложенския манастир “Св. Георги Победоносец” Панкратий предизвикал пожар в манастира, съобщиха от Областна дирекция "Полиция"-Ловеч.

Огънят избухнал около 00:20 часа, съобщи Фокус. На място са изпратени служители от РПУ-Тетевен, които са установили, че игуменът на манастира – йеромонах Панкратий – на 50 години от село Малък Извор, е влязъл в конфликт с група посетители и стрелял с газов пистолет марка "Заза" 8 мм.

След това игуменът запалил канцеларията на манастира и избягал в посока село Голям Извор със собствения си джип "Опел Фронтера". В района на местността "Предела", Панкратий подпалил и автомобила, който е напълно унищожен. Междувременно пожарът в манастира е потушен от служители на пожарната в Ябланица и Тетевен.
Около 6 часа тази сутрин игуменът се връща и повторно запалва канцеларията в Гложенската Света обител, след което се укрива. Пожарът отново е потушен, а след намеса на служители от РПУ-Тетевен Панкратий е издирен и задържан за 24 часа. Той е транспортиран в МБАЛ-Ловеч поради съмнение за фрактура на дясна ръка. В РПУ-Тетевен е образувано дознание.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...