Иеромонах Анатолий Берестов осъжда практиката за лечение на наркозависими с Метадон


Източник: Варненска и Великопреславска св. митрополия

На 18 юли 2006 г. в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил”, гр. Варна, се проведе пресконференция с участието на йеромонах Анатолий Берестов и неговия сътрудник, руския медик Николай Котлюгин, специализиращ психиатрия. Отец Анатолий Берестов поздрави всички присъстващи и разказа за причините и целите на своето гостуване, като в обширно изложение подложи на унищожителна критика популярната методика за лечение на наркозависими със заместващия наркотик Метадон, понастоящем приета като допустима и у нас.

Той разказа подробно за опита на московския Душепопечителски център за рехабилитация на пострадали от тоталитарни секти, наркомании и алкохолизъм и за неговата борба със зависимостите, за сътрудничеството му с властите в тяхната борба с наркомафията, както и за срещите си с лица и организации, целенасочено работещи за разпространение на наркозависимостта в страните от Източна Европа и Средна Азия.

Йеромонах Анатолий Берестов посещава за трети път Варненска и Великопреславска епархия. Настоящето му посещение е във връзка с инициативата на Варненска и Великопреславска митрополия – автопробега „Вяра срещу дрога”, който се провежда на 20-21 юли по маршрута Варна – Шумен – Велико Търново – София. В инициативата участват духовници от Варненска и Великопреславска св. митрополия, бивши наркозависими младежи и родители на зависими младежи. Друг повод за гостуването на иеромонах Анатолий е да се отчете работата, извършена досега с негова помощ – както в Рехабилитационния център в Аспарухово, така и в Духовно-просветния център, където се развива главно превенция на наркоманията.

От страна на Варненска и Великопреславска св. митрополия на пресконференцията присъстваха ръководителят на Духовно-просветния център о. Василий Шаган, пресаташето на митрополията о. Дончо Александров и г-н Борислав Аврамов, отговорник за мисионерската и просветна дейност на митрополията и работата с младежта.

В кратък увод господин Борислав Аврамов разказа за историята на сътрудничеството на иеромонах Анатолий Берестов с Варненска и Великопреславска митрополия в делото на борбата с наркоманиите и др. зависимости.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...