Известие за предпазни мерки срещу COVID-19 на Автокефалната православна църква на Албания



Виждайки новосъздалата се ситуация, според която случаите на COVID-19 се увеличават, отново с чувство на отговорност и любов към нашето стадо ние съобщаваме на православното духовенство и вярващите за някои допълнителни предпазни мерки, следното:

1.Православните църкви ще продължат да бъдат отворени за лична молитва. Но, за да се избегне струпването и да се ограничат физическите контакти, като мярка за ограничаване на разпространението на вируса, няма да се провежда никакво служение.

2.От тук нататък Божествената неделна и празнична литургия, и тази за празника  Благовещение, ще се провежда само в параклиса (капелата) „Света Троица“ на Синодалния дворец в Тирана при затворени врати и ще се излъчва на живо от радио „Възкресение“ чрез FM радио и интернет.

3.Литургия ще се извършва и в другите митрополии, също при затворени врати и в малки параклиси (капели).

Напомняме, че тази пандемия трябва да бъде посрещната с голяма грижа, без паника, с молитва и доверие в Бога, както и с много любов и отговорност към нашите роднини.

 

 

Тирана, 17.03.2020 г.

Превод: Доц. д-р дякон Иван Иванов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...