Издателство Омофор представи романа „Кълбо и Кръст“



В понеделник в Столична бибилиотека се състоя официалното представяне на романа „Кълбо и Кръст” на Джилбърт Кийт Честъртън. За книгата и за нейния автор говориха преводачката Ваня Николова, редакторът Пламен Сивов и координаторът на издателство „Омофор” Мария Иванова.

Пламен Сивов разказа за мотивите на издателството да издаде романа и припомни, че това е втората книга на Честъртън, която „Омофор” предлага на читателите си, след излязлата преди известно време друга негова творба – „Вечният човек”. В развълнувано изказване преводачката Ваня Николова (на снимката) сподели своето отношение към Честъртън и разказа за работата си по текста. Мария Иванова подчерта значението на Честъртън като общохристиянски автор.

Андрей Романов прочете на публиката една от главите на романа – така организаторите дадоха своя скромен принос към инициативата "Четяща България". Всички гости получиха красиво оформени свитъци с откъси от „Кълбо и Кръст”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...