Излезе книгата „Срещи със смъртта“ на отец Владимир Дойчев



На книжния пазар вече е втората книга на отец Владимир Дойчев „Срещи със смъртта“. Сборникът включва 21 есета и проповеди на духовника.

В анотацията към книгата самият автор отбелязва: „Пиша това, за да защитя „моите“ покойници. Моите приятели – покойниците. Защото и те имат права. Но никой не се бори за тях! Поменът за починалите не е някаква абстракция. Той има свои конкретни измерения. Конкретни лица. Дори и да става дума за хора, отишли си преди векове. Ако седна да ви разказвам ежедневието на свещеника, ще се получи не кратък текст, а голяма книга. Изпращал съм всякакви хора до вратата на смъртта. Млади и стари, бедни и богати. Такива, с които беше приятно да общуваш. И такива, които бяха тежки дори за гледане. Всички те, всички, на които съм затворил очите, ми показаха чудото на Божията грижа за човека. И всички те са достойни. Всички те са прекрасни. Не съм забравил нито един от тях.

Това е вторият сборник с текстове на отец Владимир Дойчев, миналата пролет излезе неговата първа книга с проповеди „Среща с Живота“, която бе преиздадена три пъти.

Отец Владимир Дойчев е роден през 1975 г. в София. Работил е като репортер, редактор и водещ в различни електронни медии. Завършва аудиовизуална журналистика в НБУ, а по-късно – и Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2008 г. е ръкоположен за свещеник и от същата година служи в столичните храмове „Св. преп. Наум Охридски“ и „Въведение Богородично“ в столичния квартал „Дружба“. От години участва с проповеди в предаването „Иконостас“ на Нова телевизия. Негови проповеди са публикувани и в редица църковни и светски сайтове и блогове.

Книгата „Срещи със смъртта“ може да бъде намерена в книжарниците на столичните храмове „Св. Наум Охридски“ и „Свети Седмочисленици“, както и в столичните книжарници „Лествица“, „Къща за птици“ и „Български книжици“. Докато бъде доставена и в други градове, може да бъде поръчана по интернет на имейл: knigi@outsideri.org или на телефон: 0884 029 264.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...