Излезе от печат новата книга на издателство „Омофор“



„Монахът в мен” на Хайнц Нусбаумер е новата книга на издателство „Омофор”, която излезе от печат тези дни. Съвремието ни е белязано от необяснимо противоречие: докато църквите пустеят, все повече хора търсят покоя и безвремието на манастирите или градят собствен опит по поклонническите пътища.

От много години австрийският журналист, католикът Хайнц Нусбаумер се потапя в света на Православието и посещава като поклонник манастирите в планината Атон. Там открива един различен свят, който предлага неповторимо съкровище от житейски опит.

Книгата “Монахът в мен” вдъхновява да се впуснем по този древен път на монашеската духовност.

Проф. Хайнц Нусбаумер е публицист, автор на книги и издател на австрийския седмичник “Die Furche”. От 1971 до 1989 г. Хайнц Нусбаумер ръководи външнополитическия ресор на виенския ежедневник “Kurier”. В периода 1989 г. до 1999 г. е говорител на президентите на Австрия Валдхайм и Клестил. От 2001 г. води телевизионната дискусионна поредица “ОРФ -философикум”, от 2002 г. е председател на най-голямото селище за отглеждане на деца без родители в Европа „SOS-Киндердорф” в Хинтербрюл край Виена, говорител на “Инициатива за качество в журналистиката”, съинициатор на “Платформа християни и мюсюлмани”.

„Монахът в мен” е съвместно издание на българския православен храм „Св. Йоан Рилски”, Виена, и фондация „Покров Богородичен”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...