Излезе от печат нова книга за борбата срещу духовете на злобата



3031От днес на книжния пазар може да бъде намерена нова книга – „Православието срещу поднебесните духове на злобата“. Автор на изданието е преподавателят в Софийската духовна семинария Дарин Алексиев, а редактор е Сливенският митрополит Йоаникий.

„В живота на православния християнин често пъти се случва той да не може точно да различи истинското добро от истинското зло. Понякога приема истинското добро за зло, а истинското зло – за добро. Тук е нужен духовен разум, духовно просветление, духовна насока, за да се достигне вечното спасение“, се казва в предговора, написан от Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий.

Защо Бог допуска злите сили и как те се борят срещу хората? Какви магии съществуват и кои са съвременните им последователи? Това са част от въпросите, на които книгата предлага отговор. Към съвременните видове магьосничество са причислени астрологията, хиромантията, баенето, духовното природолечение и знахарството. Разгледана е и темата за съвременния окултизъм, основан на източни религиозно-философски учения, като йога, езотеризъм, теософия и пр.

„В тази книга авторът е вложил православния мироглед за духовните опасности и изкушения в съвременния свят. Съдържанието е богато, примерите са затрогващи, поуката – голяма. Изданието е насочено към широк кръг читатели за духовно предпазване и нравствено извисяване“, се казва още в предговора от дядо Йоаникий.

Книгата е завършена в деня, в който Православната църква отбелязва паметта на светите Киприан и Иустина.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...