Изложба за църковните камбани се открива в Търново



Изложбата "Между Бога и хората" представя подбрани снимки на камбани от фотоархива на фонда на Институт по математика и информатика към БАН (ИМИ) „Знания за камбани”. Посетителите ще имат възможност да чуят и звука на всяка представена в изложбата камбана чрез съвременна мултимедийна технология.

Фотоснимките на уникални български камбани от региона на Велико Търново и страната са резултати от проекта за паспортизация на камбани „BELL” (МОН) на ИМИ-БАН, стартирал през 2007 г. с одобрението на община Велико Търново и Великотърновската Митрополия. Партньори на ИМИ-БАН по проекта са ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Регионален исторически музей, Регионална народна библиотека, Национален Военен Университет, Институт за Фолклор и Институт по механика към БАН, професионални фотографи и видеооператори. Изложбата се осъществява с финансовото съдействие на Фондация "Покров Богородичен".

Откриването на изложбата е на 12 септември от 15.00 часа в музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. о. Павел каза:

    „При власти большевиков чтение и хранение этой книги карались расстрелом.“

    Ипполит Лютостанский
    Название: Талмуд и евреи (в 2-х томах)
    Издательство: Энциклопедия русской цивилизации
    Год издания: 2009
    Формат: PDF
    Язык: русский
    Cтраниц: 770
    Размер: 6,6 МБ

    http://depositfiles.com/en/files/xn1r3su72