Изложба проследява пристигането на светите братя Кирил и Методий във Великоморавия



Посолството на Словашката република в София, в сътрудничество със Словашките пощи и Пощенския музей в град Банска Бистрица, представя изложбата „Кирило-Методиеви мотиви върху словашки пощенски марки”. Тя се състои от пана, изобразяващи марките с кратко обяснение към тях.

Част от изложбата ще бъде представена в зала „Ал. Г. Коджакафалията” на Културен център „Морско казино” от 23 юни. Входът е свободен. Експозицията обхваща периода на пристигането на светите братя на територията на днешна Словакия, историята на Великоморавия и началото на християнството. Темите са артистично изобразени на пощенските марки.

Инициативата е подготвена по случай 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

 

 

 

 

 

Източник: Община Бургас

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...