Икони и автентичен фолклор се срещат на изложба-пърформънс в НДК


В четвъртък, 27.11.08, в 19.00 часа арт-формация "Леб и вино" от Мелник ще открият изложба "Икони и традиционен текстил с естествени багрила", в НДК – партера, Галерия "Хаджистоянови". На откриването те ще изпълнят автентични песни и музика от Пиринския край, ще покажат оригинални носии.

Ако съхраняването на автентичната култура ви вълнува, заповядайте на откриването, за да чуете "Леб и вино" наживо, и да съзерцавате иконите на двама искрени християни.

Мисията на двамата млади творци е да издирват и показват необработен фолклор от Пиринския край и цялото поречие на Струма – автентични песни, танци, музикални инструменти, носии и текстил, диалект и главното – християнския дух на предците ни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...