Иконом Методи Корчев и Михаил Кунчев – гости в „Живото слово“



Тази седмица в сряда, петък и неделя от 20:30 ч., в поредния брой на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на православно радио „Епархийски глас“ ще се срещнете с двама интересни гости.

Първият гост в студиото е иконом Методи Корчев, предстоятел на столичния храм „Св. Николай“ в кв. Връбница. Той ще ни сподели ценни съвети от духовната съкровищница на почитания тази седмица св. Йоан Лествичник, както и за примера на небесния покровител на отеца св. Методий Славянобългарски, честван идната сряда.

Във втората част на предаването гостува Михаил Кунчев – писател, документалист и главен редактор на редица телевизионни продукции като „Фермата“, „Стани богат“, „Игри на волята“ и др. Разговорът с него е за пътя му към Православието, за петте негови книги и за инициативите по възстановяване на паметта за Н. В. Цар Борис III и други славни български герои.

Водещ на броя е Пламен Михайлов.

Предаването „Живото слово“ можете да слушате в сряда с повторение в петък и неделя от 20:30 ч., както и от 3:00 ч. през нощта. През останалите дни от седмицата отново по същото време можете да чуете християнска литература от български автори – в момента се чете от сборника на Димитър Митев с разкази „Как станах свещеник“. Архивните издания на предаванията можете да откриете в youtube канала на радио „Епархийски глас“.

Въпроси към гостите, коментари и предложения за теми на предаването „Живото слово“ можете да отправяте на имейл: glas@mitropolia-sofia.org, както и на фейсбук страницата „Епархийски глас“.

 

Източник: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...