Има вероятност патриарх Максим да служи на Богоявление



Негово Светейшество патриарх Максим ще посрещне Нова година в Университетската болница "Лозенец", съобщава днес в. Монитор.

Очакваше се патриархът да излезе от болницата за празника, но лекарският екип е решил да удължи лечението на дядо Максим. Възможно е Негово Светейшество да отслужи литургията на Богоявление.

"Надявам се, че на Богоявление патриарх Максим ще може да води службата", заяви пред БТА доц. Иван Желев, директор на Дирекцията по вероизповеданията към МС. Ако това не стане, патриархът ще служи на 21 януари, когато е неговият имен ден.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...