ИМА ЗАЩО – нова инициатива за подкрепа на деца и младежи



През 2020 година фондация „Покров Богородичен“ обръща поглед към подрастващите и техните ежедневни проблеми. Ето защо екипът ни започна работа по нов проект, изцяло насочен към детското развитие в юношеска възраст.

Под формата на живи срещи на деца и професионалисти от различни области, както и онлайн общуване,  новият проект „Има защо“ ще предложи помощ за справяне с важни проблеми и рискове, касаещи тийнейджърите.

Нарекохме проекта Мотивационни работилници „Има защо“, а основната му цел е да подкрепи детското развитие.  Той ще се бори с тревожни прояви в ученическата възраст: несигурност, изолация, агресия, самоагресия, зависимости, разстройства, нездравословен начин на живот. Причините за това могат да бъдат различни – несигурна и враждебна среда, пряк достъп до  неподходяща виртуална информация, трудни връзки с родителите, конкуренция в общността, високи изисквания за реализация в училище и в социалната среда и много други.

В отговор  организираме работилници за мотивиращи срещи, взаимна подкрепа и генериране на идеи. Този модел на работа ще позволи на тийнейджърите да общуват без пречки помежду си в безопасна среда. Срещата между професионалисти и ученици ще създаде благоприятни условия за откриване на нови перспективи.

Вече е достъпен сайтът на инициативата. Актуалната ситуация, предизвикана от епидемията с Ковид-19, и социалната изолация поставят на изпитание децата и възрастните. Предлагаме подкрепа чрез форма за връзка с детски психолог, която е достъпна от главна страница на сайта.

Цялата информация относно проекта можете да следите на сайта, където ще публикуваме и  обновения график на всички предстоящи събития.

Добре дошли с нашия сайт >> ИМА ЗАЩО

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...