Има ли бъдеще „диалогът на любовта” между православни и католици



viara_i_obshtestvoГледните точки тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ще видите:

– Две седмици след поредната среща между Вселенския патриарх Вартоломей и папа Франциск търсим българската гледна точка върху необходимостта от икуменически диалог между Източната и Западната църква в името на единението. Едни възприемат икуменическото движение с ентусиазъм – че това е единственият път за обединение на християните, други гледат на него с подозрение, а трети директно го отхвърлят като „сатанинско дело”. Светият синод на Българската патриаршия няма официална позиция нито „за”, нито „против” диалога с католиците – висшият клир предпочита да не обсъжда тази тема на глас. Има ли все пак бъдеще „диалогът на любовта” – на този кардинален въпрос за единението на християните отговор в студиото ще търсят събеседниците на Горан Благоев – йеромонах Никанор от Църногорския манастир, епископ Христо Писаров от Вселенската съборна църква на Христос и свещеник Стефан Стефанов от Русе.

Вашите мнения и въпроси по тази тема очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551 след 17.20 ч. – ако искате да получите отговор, моля звънете ни своевременно, а не след приключването на разговора.

Предлагаме Ви още:

– За благородната мисия на един български свещеник, който е по-нужен от самата държава за много бедни и отчаяни хора. За това как вратите на приютите на отец Иван в Нови хан и Якимово са отворени независимо дали си християнин, атеист или мюсюлманин.

– „Да нарисуваш своя храм” – свещеник Кръстин Апостолов за благотворителната инициатива на православната българска общност в Хамбург, която събира средства за съграждането на своя църква. Нека всички да им помогнем. Как? – ще разберете от предаването.

Гледайте ни, очакваме Ви в обичайния час – точно в 17.00.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...