Има ли място за диалог при догматични различия



Дискусия във „Вяра и общество” тази събота

viara_i_obshtestvoВ този брой Ви предлагаме:

  • За единството на Бога и разделението на Църквите – Трябва ли православните църкви да водят диалог с останалите християнски изповедания? Оправдана ли е позицията на БПЦ, която определи като еретици и разколници всички християни, които не са православни? В какъв състав е гласувана тя от Светия синод и има ли съмнения за влияние на друга православна църква? Какво следва да е поведението на християните в един свят, в който са малцинство, какви са границите на диалога?? Сериозни въпроси, на които отговор очакваме от събеседниците на Горан Благоевпроф. Георги Каприев, проф. Христо Матанов, архимандрит Касиан и богослова Владимир Пенчев.

По темата ще видите и два видеоматериала – единия за корените на разделението между Източната и Западната църква и опитите му за преодоляване, а втория – за колебливата позиция на БПЦ през последните десетилетия по отношение на междухристиянския диалог.

Вашите мнения и въпроси по темата може да заявите предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg или на редакционния ни телефон 02/814 2175.

  • За всеотдайната любов и стоицизъм – за тихите жени мироносици, с голямо любящо сърце, което устоява на страха, заплахите, и остават верни на своя Бог, и на своята Църква – един разказ за втората неделя след Възкресение, посветена на Жените-мироносици.

 Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме в 17.00 ч.

 Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...