Искат сатанизмът да е официална религия у нас



Източник: Всеки ден

Сатанизмът да бъде обявен за една от официалните религии в България. Това ще поиска от Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет “Ордена на сребърната звезда”. Това каза в специално интервю за предаването “Пропаганда” по Дарик радио пасторът на сатанинския орден Румен Атанасов. В ордена членуват към 100 човека от цялата страна. Според Атанасов сатанистите са навсякъде сред нас, има техни представители и в политическите партии.

Той уточни, че има последователи в СДС и в партията на Волен Сидеров “Атака”. Плановете ни са да обясним първо на хората какво представлява вярата и познанието и в сатаната, обясни още Румен Атанасов. Той подчерта, че в много от страните в “разумния свят”, към които България се стреми, това е факт – в САЩ, в Германия, в Англия. Хората, отворени към Европа, новото и прогреса, тепърва ще мислят по този начин, прогнозира Атанасов. Той подчерта, че последователите на сатанизма не са опасни. Такива били сектите и педофилите.

"Странно ми се вижда това предложение и във всички случаи се опитвам да погледна през очите на средния българин. Това искане изглежда като предизвикателство", коментира шефът на Дирекцията по вероизповеданията проф. Иван Желев. Той подчерта, че официална религия се регистрира в Софийски градски съд, независимо къде е седалището на вероизповеданието. Няма изискване за наличие на определен брой последователи, допълни проф. Желев. В някои страни-членки на Европейския съюз има минимален брой привърженици, например в Словакия изискването е за минимум 20 000 последователи. В България обаче един човек може да си регистрира вероизповедание, обясни шефът на Дирекцията по вероизповеданията.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...