Какво очакваме от религиозните общности по време на социална криза



Дискусия тази събота във „Вяра и общество”

От началото на уличните протести все по-често се натрапва упрекът, че Църквата нищо не прави за обществото. В четвъртък президентът призова представителите на религиозните общности да се молят за мир, здраве и благополучие на българската нация.

Но как звучи такъв призив в общество, отдалечено от вярата и религиозните ценности? Не си ли спомняме за Църквата само когато ситуацията в обществото наближи критичната граница? И доколко адекватно е търсенето на помощ от религиозните общности в един социалнополитически процес – още повече, че Църквата е отделена от държавата? Отговорите на тези и други въпроси търсим в предаването тази събота (6.04.). Наши гости ще бъдат свещеник Любомир Попов от Варна – градът, който даде начало на социалното недоволство, пастор Христо Куличев, богословът Стефан Иванов и др.

Всичко, което ви вълнува по тази тема, може да споделите с нас предварително на адреса ни във facebook: Viara I_Obshtestvo, на електронния ни адрес viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на предаването ви очакваме директно в ефир след 17.30 ч. на тел. (02) 9 444 999 и 814 2551.

Екипът на „Вяра и общество”

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...