Как да се предпазим от сектата на братя Гайдарски



 

В енорийския център "Св. св. Кирил и Методий", при едноименния храм, намиращ се на ул. "Г. Вашингтон“ №47 до Женския пазар, днес д-р Десислава Пулиева ще изнесе лекция на тема: "От протестантство към неоезичество: трагичният път на една българска секта". Това ще се случи в Лекционната зала на Енорийския център при храма от 18 часа. Беседата е организирана от Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий“. Входът е свободена за всички желаещи да научат как могат да се прадпазят от секта на братя Гайдарски, основаваща своята проповед на тракийско-орфически вярвания от новоезически тип.

 

Сектата е известна с много имена между които и Градът на Христос. С множество видеоматериали ще се акцентира върху конкретни проблеми в личен и професионален план на бивши последователи на двамата братя. Присъстващите ще могат да разберат до какви трагедии може да доведе увличането по такъв тип секти. Както сама г-жа Пулиева каза, от лекцията й ще стане ясно защо е толкова важно да се пази догматичната чистота на Православието, за да не се стига до изопачаване на Христовата истина.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    Тези типове са бивши петдесетници, станали окултисти. Смесват елементи от египетската религия, орфизма, гностицизма, кабалата и съвсем изопачено християнство (вж http://www.lozata.info/?lang=bg&tab=svideteli).