Канонизацията на Баташките мъченици – пряко по БНТ



БНТ единствена ще излъчи пряко богослуженията за канонизацията на новомъчениците от Батак и Ново село – на 2 и 3 април 2011 г.

В дните, когато отбелязваме паметната годишнина от Българския Великден (1860 г.), Българската национална телевизия ще ви направи съпричастни на едно събитие, което със сигурност ще остане паметно в новата ни история. За първи път тази неделя единствено зрителите на нашата телевизия ще могат да видят как убитите по време на Априлското въстание в Батак и Ново село (дн. Априлци) ще бъдат обявени за светци.

В неделя (3.04.2011 г.) от 10.30 ч. започва извънредното издание на предаването „Вяра и общество”, по време на което в директен ефир ще ви покажем богослужението по канонизацията на новомъчениците – подобно събитие в нашата църква не се е случвало от 46 години. 

Преди това – в събота (2.04.2011 г.) от 18.00 ч. отново пряко от патриаршеската катедрала „Св. Ал. Невски” БНТ ще излъчи и панихидата, с която Църквата ни за последно ще почете избитите от Батак и Ново село като обикновени хора, преди да ги удостои с ореола на светостта. И двата директни ефира ще можете да гледате и онлайн в сайта на БНТ – www.bnt.bg.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...