Киприан Бербатов представи достойно България



Екипът на Православие България поздравява Киприан Бербатов, син на нашите сътрудници, отец Стоян и презвитера Екатерина, за успешното му представяне на Европейското първенство по шахмат. Деветгодишният Киприан се класира на трето място на първенството, което се проведе миналия месец в гр. Херцег Нови, Черна гора.

Киприан представи достойно България в своята възрастова група (момчета до 10 години), като спечели 7.5 точки от 9 възможни и завърши състезанието със седем победи, едно реми и една загуба. Първото и второто място са заети съответно от деца от Русия и Азърбейджан. В състезанието са участвали 73-ма състезатели от 31 страни.

Кипи играе шахмат от три години и вече има 8 златни и 3 сребърни медала от национални първенства. Бронзовият медал от последното европейско първенство го нарежда сред най-младите шахматни надежди на България. Пожелаваме му още много успехи, а на родителите му – с много любов и търпение да му помагат да умножава дадените от Бога таланти.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...