Книгата „Моите пoсмъртни приключения” ще бъде представена по БНТ


Източник: БНТ

Специално за зрителите на “Вяра и общество” авторката на „Моите пoсмъртни приключения” споделя по телефона от Москва: “Искам да призова хората да се замислят и още днес да направят нещо, за да облекчат ужаса от прехода. Защото разумът може да разбира, душата може да се надява, но тялото въпреки всичко ще се страхува, ще изпитва страх от смъртта.

На 22 януари 2006 г., неделя, 9.30 ч. във втората част на предаването „Вяра и общество” по БНТ ще бъде представена издадената наскоро в превод на български език книга на руската православна писателка Юлия Вознесенская – “Моите посмъртни приключения”.

В нея авторката е обобщила в един увлекателен разказ различни свидетелства на православни хора за това как, след като са изпаднали временно в клинична смърт, душата им е пътувала до Ада и до Рая, срещнала е своя Ангел Пазител, преодоляла е изпитанието на митарствата и изкушенията на Сатаната.

Специално за зрителите на “Вяра и общество” авторката на „Моите пoсмъртни приключения” споделя по телефона от Москва: “Искам да призова хората да се замислят и още днес да направят нещо, за да облекчат ужаса от прехода. Защото разумът може да разбира, душата може да се надява, но тялото въпреки всичко ще се страхува, ще изпитва страх от смъртта. За да може човек по-лесно да премине през всичко това, той трябва отсега да предприеме нещо, за да облекчи собствения си преход. И когато човек се замисли как да направи прехода по-лек, той намира и необходимите средства. Това са, преди всичко, християнските тайнства и молитвата. Когато молим Господ да ни изпрати спокоен, достоен, християнски край, отговорът на тази молитва не може да бъде отрицателен. От нас самите зависи да помислим за края, да се подготвим за него. Всъщност единствената равносметка на нашия земен път е смъртта”.

В студиото на “Вяра и общество” българското издание на “Моите посмъртни приключения” представя редакторката Албена Копринарова от издателство Омофор.

Повторението на предаването може да гледате по Сателитния канал “ТВ България” всеки понеделник от 19 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...