Кои са победителите в конкурса „Духовният реализъм“



Покана

Тази събота в ателие-книжарница „Къща за птици“ ще станат ясни имената на победителите от конкурса „Духовният реализъм“. Гостите на събитието ще научат кои са носителите на четирите награди и ще чуят есетата на отличените. Православие.БГ благодари на всички автори до 35-годишна възраст, които се включиха в конкурса и споделиха гледната си точка към съвременните усещания и представи за духовна реалност.

Какви решения може да предложи християнството на световните проблеми, на днешното грохнало човечество? Какви са социалните измерения на духовността? Има ли светци днес, тук и сега, между нас? Това са само част от въпросите, които привлякоха вниманието на участниците.

Ще бъде обявено кой взима…

Наградите на журито
Жури в състав: Андрей Романов – преподавател по философия в СУ, публицист, преводач и редактор в Православие.БГ, Мария Иванова – богослов, хоноруван преподавател в СУ и координатор на ИК „Омофор“, и свещеник Зоран Мамучевски – ръководител на Православния център „Проф. Т. Коев“, определи носителите на първата, втората и третата награда.

Първа награда – 200 лв., грамота и ваучер за книги на ИК „Омофор“ на стойност 100 лв.
Втора награда – 100 лв. и ваучер за книги на ИК „Омофор“ на стойност 100 лв.
Трета награда – 50 лв. и ваучер за книги на ИК „Омофор“ на стойност 100 лв.

Наградата на публиката
Освен наградите на журито, ще бъде обявена и награда на публиката. Печели я участникът, получил най-много гласове от вота на читателите за своето есе. Призът включва предметна награда, грамота и ваучер за закупуване на книги на ИК „Омофор“ на стойност 100 лв.

Очакваме ви!

Кога: 13 октомври (събота), 19 ч.
Къде: София, ул. „Проф. Асен Златаров“ 22, ателие-книжарница „Къща за птици“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...