Кой съгреши за отсъствието на български архиерей в делегацията при папата



В поредното издание на „Вяра и общество“ ви предлагаме:

  • Защо за първи път от 20 години насам в българската делегация, водена тази година от президента при папата нямаше духовно лице? Протоколна грешка или политика? И за чия сметка? Защо  Българската православна църква се обиди на висок тон, след като Светият Синод е на доказало се с действия мнение, че католиците не са Църква, а ерес? Какво се крие зад това премерено раздвоение на мненията и защо някои от институциите се крият да кажат истината? В студиото Горан Благоев ще търси отговор на тези въпроси с Тони Николов, от списание „Християнство и култура” и проф. Кирил Топалов, посланик на България при Светия престол.
  • Признание не само за България, но и за човечността – какво казаха инициаторите на конференция в подкрепа на БПЦ за номинацията й за Нобелова премия за мир.
  • „Дневници” на Старозагорския митрополит Павел – най-новата книга на Борис  Цацов, която авторът ще представи в студиото на предаването.
  • Денят в който се ражда Църквата – раказ за Петдесетница в навечерието на празника.

Очакваме вашите мнения и въпроси предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Напомняме Ви, че по изключение тази събота започваме в 15.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...