Комисията за защита от дискриминация ще се произнесе по жалбата на германска гражданка


Източник: в. Сега

Комисията за защита от дискриминация ще трябва да се произнесе по жалбата на германската студентка Кристина Енгел , член на "Свидетели на Йехова", за "пряка дискриминация при упражняване правото на труд, основана на религия". Жалбата срещу  ВиК "Йовковци" бе внесена в комисията на 2 ноември 2005 г.

Преписката по случая бе временно прекратена, тъй като дружеството заведе дело срещу Енгел за уронване на престижа му. При съдебен спор процедурата в Комисията за защита от дискриминация се прекратява. Очаква се парламентът да одобри на второ четене и поправката в Закона за дискриминация, според която вече стартирани процедури в комисията да не могат да се спират от жалби в съда.

"Получихме писмо от ВАС с препоръка да се произнесем по преписката преди тях", е съобщил за в. "Сега" шефът на комисията Кемал Еюп. Това ще е една от първите задачи на комисията след ваканцията.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...