Концерт в подкрепа на Православните детски лагери в Кремиковския манастир



Pravoslavni lageri_Kremikovski_manastirФондация „Покров Богородичен“ и Софийската градска художествена галерия отправят покана към столичани за Концерт в подкрепа на Православните детски лагери в Кремиковския манастир.

Началото на детските православни лагери е поставено през 2012 г. с благословението на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, и под прякото ръководство на Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит.

Инициативата се осъществява благодарение на усилията на отец Серафим Янев и неговия екип от преподаватели по религия и съмишленици. Ето как самите организатори описват летните лагери в манастира:

Това сме ние, православен лагер при Кремиковския манастир, или иначе казано – едно лято с децата и хиляди хубави спомени. Скъпи родители, стремим се да възпитаме под формата на игри и приятна атмосфера християнски ценности и практики у вашите деца. Стремим се да научим децата на повече вяра, надежда и любов. С вяра да започват всичко, с надежда да го продължават, а когото го постигнат, да го пазят с любов. Да имат християнството като щит от детска приказка, но много по-силен. Ще ги пази от зли постъпки, помисли и думи.

Всичко това постигаме чрез разнообразната програма, насочваща към отговорност и грижа към другите. Отец Серафим, който изпълнява длъжността игумен на манастира, и целият екип ще продължават да се борят, за да могатLager_Kremikovski manastir тези лагери да се превърнат в традиция. Няма значение дали си малък или голям, всеки се учи. Понякога ние учим децата, друг път те нас!

Всяко лято лагерът в няколко поредни смени събира деца на различни възрасти. И тази година провеждането на лагера изисква ресурси, затова организаторите се нуждаят от финансова подкрепа и спомоществователи. Нека ги подкрепим в усилията им!

Можете да подкрепите каузата на Православните детски лагери в Кремиковския манастир и чрез дарение по сметка: УниКредит Булбанк, BG12 UNCR 7000 1522 3405 52 (Кремиковски манастир „Св. вмчк Георги Победоносец“)

В концерта ще участват:

Formacia Prof. Georgi RobevКамерен хор „ПРОФ. ГЕОРГИ РОБЕВ“

 

 

 

 

Tochka.BGТОЧКА.БГ

 

 

 

elici14Ансамбъл към НГДЕК „ЕЛИЦИ“

 

 

 

Къде: Софийска градска художествена галерия (ул. Ген. Гурко 1)
Кога: 5 юли (вторник), 19 ч.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...