Концерт пред чудотворната икона „Св. Богородица Всецарица“ на хора при храм „Св. Параскева“



icona_sv-bogoroditsa На 5 януари десетки вярващи от София посрещнаха иконата на Божията майка „Всецарица“ в столичния храм „Св. Параскева“ на ул.„ Раковски“.

Светинята бе посрещната лично от Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит и столични духовници.

След тържественото й внасяне в храма бе отслужен Богородичен молебен канон.

Епископ Григорий каза по повод пристигането на иконата: „Тази светиня, известна в целия свят прави много чудеса.. и помага на всички и за всичко, стига просещите да пристъпват към нея с вяра и искрена любов, и принасят в дар молитва и благочестив живот… Дай Боже Божията майка да се застъпи пред своя Син за нас и да ни избави и закриля от всякакви беди… Нека това духовно тържество, което започна днес да продължи и през следващите седем дни, когато Чудотворната икона ще бъде в храма и софиянци ще имат възможност да я почетат.“.

Иконата ще остане за поклонение в храма до 14 януари, Отдание на Богоявление. Храмът ще бъде отворен от 7,30 ч. сутринта до 22,30 ч. вечерта.

Тази неделя, 8 януари, от 11 ч., след светата Литургия ще се състои и Тържествен концерт пред чудотворната икона с най-трогателните Богородични песнопения в изпълнение на хора при храм „Св. Параскева“.

 

Източник: mitropolia-sofia.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...