Кръгла маса с учителите по религия ще се проведе в Богословския факултет на Софийския университет



На 26.11.2022 г. (събота), от 10:30 ч. в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе кръгла маса на тема „Обучението по религия след пандемията. Предизвикателства и възможни решения“.

Целта на проявата е да се анализира състоянието на обучението по религия след пандемията, предизвикателствата и трудностите, породени от пълното затваряне на училищата и обучението от разстояние в електронна среда. Ще се търсят възможни решения за увеличаване на групите по религия и възстановяване на броя на обхванатите ученици от периода преди пандемията.

Акцент в работата на кръглата маса ще бъде темата за привличане към учителската професия на новозавършили богослови.

Кръглата маса се организира от катедра „Практическо богословие“ на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съвместно с Регионално управление на образованието – София-град и е част от празничните събития, посветени на патронния празник на Алма Матер.

 

Източник: ruo-sofia-grad.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...