Кръгла маса Biblica et Patristica в Православния богословски факултет на ВТУ



Кръгла маса по проблемите на библеистиката и патристиката ще се проведе на 10 декември 2009 г. от 14 ч. в Православния библиотечно-информационен център на Православния богословски факултет на Великотърновския университет. 

Събитието се организира в рамките на научно-изследователския колегиум Biblica et Patristica, финансиран от Фонд научни изследвания на Министерството на образованието, младежта и науката. 

В проекта с ръководител доц. д-р Светлозар Влайков, участват библеисти и патролози от богословските факултети на Великотърновския и Софийския университет, както и техни колеги от Сърбия и Македония.

В момента в Православния богословски факултет се работи по още три проекта, финансирани от Фонд научни изследвания – проект „Комплексно изследване на храм „Св. Димитър” в Арбанаси (ХVІ–ХVІІ в.)”, „Православие и идентичност в културното пространство на европейския югоизток през ХІV в.” и съвместния проект между Православния богословски факултет и Филологическия факултет – „Ранни славянски ръкописни паметници с литургическа употреба (събиране на първоначално изследване)”.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...