Кръстиха внука на Симеон Сакскобургготски в православната вяра



Първородният син на княгиня Калина и съпруга й Китин Муньос бе кръстен в православната вяра в параклиса "Св. Иван Рилски" в Царска Бистрица. Кръстници на Симеон-Хасан са кралят на Мароко Мохамед VІ и принцеса Ирене Гръцка.

Тъй като кралят не можа да присъства на светото тайнство, дядото Симеон Сакскобурготски го замести, съобщиха от пресслужбата на семейството.

Кръщенето бе извършено от игумена на Рилската света обител – епископ Евлогий.

На събитието присъства царица Маргарита, както и испанският посланик Фернандо Ариас и мароканският посланик Гайлани Длими.

Гости на тържеството бяха още д-р Любомир Спасов, директор на Университетска болница "Лозенец", както и целият лекарски екип, който се грижеше за Калина и бебето при раждането и по време на възстановителния период.

Принцеса Ирене Гръцка е сестра на гръцкия крал Константин и на испанската кралица София. Тя е близка приятелка на българското царско семейство. Медии от цял свят проявиха интерес да публикуват кадри от събитието.

Симеон-Хасан се роди на 14 март 2007 г. в София. Той е 11-ото внуче на Симеон и Маргарита и третият член на българското царско семейство, роден в българската столица точно 70 години след дядо си и 113 години след цар Борис ІІІ.

Малкият носи името на последния български цар и на предишния крал на Мароко, с когото княгиня Калина и цялото семейство са имали много близки приятелски отношения.

Netinfo.bg

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...