Кукленският манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” празнува храмов празник



Източник: Агенция Фокус

Кукленският манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” празнува храмов празник днес, когато православният свят почита паметта на светите Христови лекари-мъченици, съобщи кореспондентът на Агенция "Фокус” от Пловдив.

Празникът в деня на светите безсребреници Козма и Дамян започва в 8 ч. в неделя с тържествена света литургия в църквата. Богослужението ще води Пловдивският митрополит Николай, като заедно с него ще служат най-младият гръцки митрополит Исая от Кипърската църква, дядо Висарион, игумен на манастира на Кръстова гора и духовници от цялата страна.

След литургията започва литийно шествие от манастира до аязмото. Богомолците ще носят чудотворната икона на светите братя Козма и Дамян, а на святото място, където извира лековитата вода, митрополит Николай ще отслужи тържествен водосвет за здраве.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. faf каза:

    Пловдивският квази митрополит и дзуховен дерибей вилнее сред една благословенна епархия.След две години няма да я има.За светка на луксозни митрополитски коли,златни енголпия и златотъкани одежди.Страшно е когато бедно дете бъде затворено в сладкарница.Спрете тази духовна напаст.Симонита вън от Пловдив!!!!