Литийно шествие на софийските семинаристи за 3 март


На 3 март 2007 от 11:00 ч. в храм-паметник „Св. Александър Невски” учениците от Софийска духовна семинария “Св. Йоан Рилски” молитвено ще участват в панихида за загиналите воини-освободители и молебен по случай Освобождението на България. След това ще се отправят към паметника на Цар Освободител, където, заедно със столични свещеници, ще поднесат цветя и ще се поклонят.

Семинаристите, облечени в раса ще тръгнат към 10.00 ч. с тържествена лития и ще носят със себе си националния трикольор, знамето на семинарията, Св. Кръст, рапиди и икони.

Денят на освобождението е един от дните, в които Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” традиционно провежда лития и се включва в богослуженията, отслужени в столичните храмове.

за контакти:
Божидар Маринов – секретар
тел. 8680070; 8680144
е-mail: seminaria@abv.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...