Литургия за хората с увреждания беше отслужена в Русе



Света Литургия за хората с увреждания беше отслужена по повод Рождество Христово в конферентната зала на хотелския комплекс “Рига” в Русе. Залата е избрана за целта, тъй като има достъп за инвалидни колички. Тя бе подредена по подходящ начин за извършване на богослужението.

Празнични Литургии в същата зала се отслужват редовно през последните четири години за Коледа и Великден. Преди началото на богослужението Областният управител г-жа Мария Димова поздрави присъстващите.

На богослужението дойдоха хора с различни увреждания – членове на Съюза на инвалидите, Съюза на глухите, Съюза на слепите и още няколко дружества на хора с различни физически увреждания. Повечето от участниците в евхаристийната служба приеха Св. Причастие. Накрая всички се почерпиха за празника.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...