Лишиха от сан протодякон Андрей Кураев заради хула против Църквата



На заседание от днес, 29 декември 2020 год.,  Московският епархийски съд е лишил от сан протодякон Андрей Кураев, като го признава за виновен в клевета против Църквата.

Както съобщава ръководителят на Синодалния отдел за връзки с обществеността, Владимир Легойда, става въпрос за публикация в „Живой журнал“ от 21 април т.г.,  в която Кураев прави оскърбителна характеристика на починалия същия ден вследствие на усложнения от Ковид-19 протойерей Александър Агейкин.

Съдът е установил в изявленията на дякона хули потив Църквата и клеветническа дейност.

Църковният съд е заседавал задочно по причина на четирикратен отказ на Кураев да се яви на заседанието. Решението може да бъде обжалвано преди потвърждаването му от патриарх Кирил.

Източник: pravmir.ru

Снимка: rtvi.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...