Ловчанска Света Митрополия организира курс на тема „Християнското учение за човека“



От днес, 11.02.2021 г., с благословението на Ловчанския митрополит Гавриил  към Ловчанска Света Митрополия започва курс на тема „Християнското учение за човека“.

Беседите ще се провеждат всеки четвъртък в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ след молебния канон към св. Лука (Войно-Ясенецки) и св. вмчк. Пантелеймон.

Поредицата от лекции ще обхваща различни теми, разкриващи православното учение за произхода и предназначението на човека, структурата на човешката природа, образа и подобието Божии, злото и греха, първородния грях и греховните страсти, спасението на човечеството в Господа Иисус Христа, Църквата като кораб на спасението, човека във вечността.

Входът е свободен.

 

Източник: bg-patriarshia.bg

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...