Ловчанският владика подкрепя изучаването на религия в училище



Фокус

Няма нищо по-хубаво от това, да се изучава религия в училище. Един обществен дебат по темата би бил полезен, за да се изяснят нещата.Това заяви Ловчанският митрополит Гавриил.

Според него обаче трябва задължително материалът да е съобразен с каноните на православната църква. Ловчанският владика е член на Светия Синод и бе открит в момент на заседание, на което се обсъждаше темата за преподаване на религия в училище.
В част от училищата в Ловеч и региона религия се изучва като свободно избираем предмет. В ОУ “Васил Левски има 5 групи деца от първи до шести клас. Според преподавателя, отец Любомир Казашки, интересът сред децата е голям и непрекъснато нараства. В още две основни училища предметът се изучава, като СИП. Там групите са по две. Религия се изучава и в училища в Троян, Тетевен, Априлци и село Черни Осъм.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...