Македонските медии: Светият синод на БПЦ влиза в НАТО




Източник: вестник Вечер

Македонският вестник Вечер е публикувал материал със заглавие: "Светият синод на Българската православна църква влиза в НАТО". Повод за това са думи на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, цитирани от вестника.

"Свои мисии в НАТО имат Вселенската патриаршия и Гръцката Православна църква", е пояснил дядо Кирил. Вече са водени разговори с двете църкви, но все още е рано да се прогнозира кога България ще има постоянни духовни дипломати в европейската столица, се казва в информацията на македонския вестник.

Митрополитът е заявил, че този въпрос ще бъде обсъден на предстоящия Църковно-народен събор, който ще се проведе от 10 до 13 ноември. И е допълнил, че Вселенската патриаршия и Гръцката църква ни предлагат да работим чрез техните мисии.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...