Манипулираната тълпа и човешкото непостоянство



viara_i_obshtestvoМежду „Осанна!“ и „Разпни го!“ – една дискусия във „Вяра и общество” на Лазарова събота 

В този брой Ви предлагаме:

– Какви надежди възлагаха на Иисус Христос жителите на Йерусалим? Защо очакваха Месията, но не разбраха, че са го посрещнали? Какво означава за съвременния човек да носи кръста си? Отговорите на тези и други въпроси търсим в навечерието на празника Вход Господен в Йерусалим (Цветница) и Страстната седмица. Събеседници на Горан Благоев ще бъдат архиепископ Христо Писаров и свещеник доц. д-р Стоян Чиликов. Заедно с тях ще се опитаме да се пренесем в Палестина и по улиците на Светия град в 33-та година от новата ера, за да открием предизвикателства и послания, актуални и днес.

Ще видите също:

– Милост за милосърдието – или как една благородна инициатива, каквато е социалната кухня при църквата „Св. Георги” в столичният кв. „Дървеница” изнемогва да помогне на всички нуждаещи се, след 20 годишно съществуване.

– „Имаш ли Бог, нищо не липсва” – поклонението на католическата общност у нас пред частица от мощите на св. Тереза Авилска по повод 500 г. от рождението й.

Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме както обикновено в 17.00 ч.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...