Международен семинар за религиозното образование се проведе в Поморие



ШУ "Константин Преславски"

От 19 до 23 май 2008 г. в Поморие се проведе Международен семинар на тема: "Религиозното образование в училище – проблеми, свързани с учебните планове и програми". Семинарът се организира от Балканския православен съюз с координатор Емилиян Погончев.

От българска страна сред участниците бяха гл. ас. д-р Галя Йорданова – преподавател от Катедрата по теология при Шуменския университет д-р Десислава Пулиева – Директор на центъра за религиозни изследвания и консултации “Св. св. Кирил и Методий”, Ваня Станчева – старши експерт по религия в РИ на МОН в София – град и др.

В семинара взеха участие и представителни групи от Гърция, Сърбия и Румъния. Специален гост на събитието беше Ректорът на Московската педагогическа академия Елена Крилова.

На форума бяха разисквани проблеми, свързани с децата в Църквата, в училището, в семейството и в обществото; със секуларизацията на обучението по “Религия” в светските училища; с православното религиозно образование в контекста на съвременната глобализация и космополитизъм и др. Бяха обменени мнения и практики, свързани с посочените проблеми.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...