Международен фестивал за църковна музика в Поморие



От 7 до 11 юни 2007 г. Поморие за четвърти път ще стане домакин на Международния Православен песенен събор “Св. Богородица – Достойно есть”. Форумът се провежда под патронажа на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий, изпълнителен директор е кметът на град Поморие г-н Петър Златанов, а организатори са Община Поморие, Сливенска митрополия и Народно читалище “Славянска беседа” – София. Тази година съорганизатор на фестивала е и Министерството на културата.

Състоялите се три издания на музикалния форум се превърнаха в тържество на песенното творчество, в среща на над 500 души от различни националности и поколения, обединени от силната любов към православната музика. Фестивалът се радва на изключителен международен интерес, а селекцията на участниците и техните изпълнения е призната като една от най-прецизните и високопрофесионалните от страна на множество международни музикални експерти. Четвъртото издание на форума дава всички заявки тази традиция да продължи. Предвидено е в работата на форума тази година да вземат участие нови състави и изпълнители. Освен традиционните участия от Русия и Сърбия, ще има хористи и от Гърция и дори от Гана.

На 4 юни от 11 часа в голямата зала на София Прес в София ще се състои пресконференция на организаторите. За повече информация – www.orthodoxvoices.org.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...