Министър Румен Петков се срещна с патриарх Максим


фото: МВРИзточник: МВР

Министърът на вътрешните работи Румен Петков посети Негово Светейшество патриарх Максим в Правителствена болница и засвидетелства почитта си към главата на Българската православна църква. Посещението бе по повод рождения ден на Негово Светейшество, който на 29 октомври навърши 92 години.

В разговор с патриарх Максим министърът има възможност да отправи лично пожелания за здраве, силен дух и вяра. В знак за преклонение към изключителната заслуга на патриарха в отстояване на българската духовност, министър Петков му връчи кортик “За чест и слава”. Дарът е символ на високата почит към личността и ролята на Негово Светейшество в утвърждаването на духовното самосъзнание на народа ни и укрепването на устоите на Българската православна църква.

Министърът ще води българската делегация в Атон за празника на манастира “Свети Георги Зограф” на 16 ноември. Той получи благословията на патриарх Максим за начинанието.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...