Митрополит Йосиф: Светът вече знае за Българската святост!


корицата на "Жития на българските светии", на англ. ез. Канцеларията на Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия и митрополит Йосиф с голяма духовна радост известяват на читателите на Православие БГ, че по повод 1060-та годишнина от Успението на Свети Иван Рилски, 100-годишнината на първата българска църква в Америка и 70-годишнината на епархията ни, с благословението на Светия Синод, отпечата и вече разпространява по целия свят „Житията на българските светии” на английски език.

Книгата е с твърди корици и цветно оформление, съдържа 750 страници. Поместени са иконите на 59 светци, 21 от които са изографисани за първи път. Пред отпечатване са другите две книги на английски език: „Акатист на Свети Иван Рилски” и „Житие, завет и служба на Свети Иван Рилски”.

В писмо до редакцията на Православие БГ Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф заявява:

Радостта ни е голяма. Книгата бе представена за пръв път на 31-я Епархийски събор в Америка и вече е разпродадена. Желанието да я имат е голямо. Отзивите са хубави. Светът вече знае за българската святост. Който има тази книга, той може по всяко време да прочете и научи много за плодовете на 14-вековното богато българско православие, за българската права вяра, език, култура, традиция, бит и душевност на православния българин. Нека светът знае, че имаме много още какво да му дадем и в бъдеще – духовната сила, за която той тъй жадува. Помолете се за нас, пръснатите по този жаден за „жива вода” свят.

С обич в Господа: Митрополит Йосиф

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...