Митрополит Кирил: Възпитанието започва от самото зачатие



Днес+

"Добрият пастор оставя 99-те овци и търси загубената, толкова важна е отделната личност", заяви Варненският и Великопреславски митрополит Кирил в словото си при откриването на дискусията “Отговорно родителство” в препълнената зала на Духовно-просветния център “Св. Архангел Михаил”.

"Обикновено казваме, че са важни първите 7 години, но възпитанието започва още от самото зачатие, когато всяка една мисъл на майката се отразява на ембриона, допълни дядо Кирил, като подчерта, че едва след това идва ролята на Църквата. Нищо не може да замени чистия поглед на майката и строгия поглед на бащата", каза още митрополитът, след което честити на присъстващите настъпващия празник Въведение Богородично.

Програмата на дискусията, в която на практика са представени почти всички институции, имащи отношение към темата, продължи с доклади на представители на Варненската и Великопреславска света митрополия и СУ “Св. Климент Охридски”.

Късният следобед минa под знака на обсъждания по две основни направления – “Възпитание и обучение за подрастващите и младежта, свързани с подготовката за семеен живот” и “Местни политики за работа със семейството и младежта”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...