Митрополит Кирил ще направи първата копка на православен храм в с. Баново


Източник: Обществен комитет Православни ценности

Първа копка на православен храм ще извърши Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил в село Баново, община Аксаково. Събитието ще се състои на 28 април /петък/ от 11: 00 часа.

Храмът ще носи името “Всички български светии”. Има изготвен архитектурен проект и до сега са събрани 25 хиляди лева, които са крайно недостатъчни.

В село Баново до сега не е имало православен храм и за да се реализира тази благородна и ценна идея дарения могат да се внасят в сметката на църковно настоятелство на храм “Всички български светии” към банка ДСК, № 1088237806, б. код: 30003010 и IBAN след 5 юни BG 97 STSA 93000010656607.

За председател на църковното настоятелство е назначен свещеник Теодор Стойчев, служещ в храмовете “Св. Атанасий” и “Св. Успение Богородично” (Малката Богородица) в град Варна.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...