Митрополит Неофит: Отишлите си от нас ще имат нашата обич и молитва в отвъдните дни



Източник: официален сайт на Русенска епархия

Панихида по повод 40 дни от трагичната кончина на 18 граждани от гр. Бяла отслужи на 15 януари в храма “Св. Георги” в града Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит в съслужение с Преосвещеният Месемврийски епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, Високопреподобният архимандрит Емилиан и свещеници от Русе и Бяла.

В края на службата митрополит Неофит се обърна към скърбящите с думите:

„През тези дни често си мислех за това, че Бяла е почернена, много черни забрадки се явиха в града, много усилия се положиха да намалим скръбта, да утешим скръбта. Много сърца и умове се ангажираха в тези дни да бъдат съпричастни на тежкото изпитание, което сполетя толкова много семейства. Ние благодарим на всички, които се потрудиха, изказаха съболезнование, вложиха от своята лепта за подпомагане на постигналите ги бедата семейства. Отишлите си от нас съграждани, родственици, познати ще имат нашата обич и молитва в отвъдните дни. Нека се утешим в този час, в 40-я ден от трагедията. Църквата ни вярва, че в тези 40 дни, както Господ Иисус Христос след възкресението Си е пребивавал сред учениците Си, така и ние през тези 40 дни не спряхме да мислим и говорим за това, което ни се случи. Приемете нашата топла молитва за всички, които споменахме – бащи, майки, деца и близки, които са далеч от нас телом, но духом ще бъдат винаги с нас. Бог да ги прости!”

В храма редом до роднините на загиналите бяха Областният управител на Русенска област г-жа Мария Димова и кметът на Бяла г-н Кольо Келерджиев.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...