Митрополит Николай благослови славейковци



Източник: в. Нов живот

Молитвеник и свещена благословия получиха в дар децата, изучаващи предмет “Религия” в СОУ “Петко Рачов Славейков” от пловдивския митрополит Николай, който бе на посещение в Кърджали.

Учениците с нетърпение очакваха високия гост в ранната неделна сутрин в църквата “Успение Богородично”.
Разказвайки притчата за приобщаването на невярващите и нуждаещите се от посока, свещенослужителят говори и за днешните недъзи в обществото. Специално внимание отдели на агресията в училището, на необходимостта децата ни да бъдат възпитавани в християнските добродетели. “Днешните деца проговарят английски, преди да са проговорили български, справят се прекрасно с компютри и техника, постигат успехи по математика, история, география и т.н., но кой ще ги научи на доброта, състрадание, милосърдие, безкористност, човеколюбие, нравственост?”, запита риторично владиката.
Славейковци от СИП “Религия” и преподавателката им Красимира Стоева му подариха албум със снимки от своя уникален кабинет по религия, който е своеобразен училищен параклис.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...